Om mig

Jag heter David Odlander och föddes den 21 december 1993. Sommaren 2011 flyttade jag och min familj till Örebro efter att ha bott i Karlskoga. Jag har tre systrar och ingen bror. Jag startade Project Fair Trade för att jag ville skriva om märket Fairtrade och vad det gör i dagens samhälle.

Jag går på Naturvetenskapsprogrammet i Karlskoga i en mycket bra klass. Efter studenten vill jag plugga teater, mattematik eller engelska eller resa – backpacka. Mitt mål är Teaterhögskolan, helst i Stockholm.Min fotoutrustning

Liksom många andra bloggare har även jag ett fotointresse och min fotoutrustning är:

·    Kamera: Canon eos 550d
·    Objektiv: Sigma 17-70/2,8-4,0 DC Macro OS HSM
·    Blixt: Speedlite YN462
·    Väska: Lowepro Rezo 120 AW
·    Reflektor
·    Två stativ

Kontakt
projectfairtrade.blogg@hotmail.com


Om Project Fair Trade

Project Fair Trade är ett projekt där jag granskar företag, organisationer och länder. Varför väljer de att satsa eller inte satsa pengar på att Fairtrade-märka sina varor? Varför väljer städer att bli eller att inte bli del av FairtradeCity? Här på bloggen publicerar jag deras svar.

Exempel på projekt är att försöka att få kommunen i Karlskoga (och andra städer) att bli en FairtradeCity. Är en namninsamling det bästa sättet? Och ett annat exempel är att fråga Marabou varför de valde att Rainforest Alliance-märka sina varor när många ville att de skulle Fairtrade-märka sina varor. För att det innebar lägre krav och mer pengar till dem?

Följ bloggen och Project Fair Trade på Facebook för att få de senaste nyheterna om mina projekt i Project Fair Trade!