Holga 120 FN Hong Kong 1981

 
Nu är de här - bilderna från tredje rullen, tagna med min analoga Holga 120 FN från 1981! :)
 
 
Kameran är så enkel den kan bli - två bländarlägen, en bulb-funktion, mycket enkelt objektiv och en film som man får dra tillbaka själv i ett mörkt rum.
 
Titta gärna på ett klipp om Holgan av DigitalRevTV:
 
  The specs of the camera can be written on a post-it note  
 
 
Rulle 2 (klicka för större bild)
 
 
Och här är dem, bilderna från min tredje rulle! Bilderna är som vanligt HELT oredigerade:
 
 
 
 
 
 
 
 
Kolla in andra bilder jag tagit med min Holga 120 FN! :)
 
Rulle 2 (klicka för större bild)

Twitter

Idag har jag roliga nyheter! :D Andrew Hales, som har över 100 000 prenumeranter på YouTube retweetade min tweet till honom som innehöll en länk till min blogg! :D
 
 
 
 
 
Länkar!
 
 

Stockholm


Bathtime in Clerkenwell

Det här har jag längtat efter att få skriva om på bloggen! Det är nog det roligaste klipp jag sett på YouTube! Och jag har sett MÅNGA klipp på YouTube! :P
 
Jag vet inte hur många gånger jag har tittat på det! :P Det är bra musik och fåglarna ser så roliga ut! :D
 
 
Jag hittade klippet via Rocketboom (som jag nämnde i inlägget om Elefantens Dag). Det har blivit uppmärksammat och fått priser i många filmfestivaler. En jury-motivering har varit "for the perfection of music and fantastic Imaginary".
 
Att den har blivit populär är inget mysterium, däremot kan man undra vad den handlar om! Skaparen själv, Stephen Coates, förklarar: "This film is about The Great Revolution of the British Cuckoos, who bravely took over London, forcing all the people to move inside the cuckoo clocks."
 
Titta in på bloggen imorgon! Då kommer bilder från Stockholm! :D

Ebenezer Place

Bildkälla
 
Det här är världens kortaste gata - Ebenezer Place! Den mäter strax över två meter och är uppmärksammad i Guinnes World Records sedan 2006. Ebenezer Place ligger mellan Union Street och River Street i Wick, Skottland.
 
Bildkälla
 
Historien om gatan startar med den rike amerikanen Alexander Sinclair som år 1883 bestämde sig för att bygga ett hotell i den lilla staden Wick i Skottland. Rådet bestämde att Alexander Sinclair skulle sätta ett namn på den kortaste änden av hotellet eftersom att de ansåg att det var en gata. Ebenezer Place blev namnet och blev officiellt en gata år 1887. Hotellet fick dock heta "Mackays Hotel", och det finns kvar än idag!
 
 
Gatan har bara en adress - "No.1 Gastro" som är en del av Mackays Hotel.

LAHWF

Bildkälla/LAHWF facebooksida
 
Ni måste se Andrew Hales YouTube-kanal, LAHWF! :D Jag skrattar alltid åt hans videor! :P De går ut på att se hur folk reagerar när han bryter sociala normer, som till exempel:
● Hugging People
Staring At People (Hales favorit)
Almost Picking Up Chicks
Will You Kiss Me?
 
Andrew Hales startade sin YouTube-kanal för 6 månader sen och har redan över 100 000 prenumeranter! Han lägger upp en ny video varje måndag som brukar vara ungefär 3 minuter lång. Hales har till och med varit med på FOX13News! Förutom sin YouTube-kanal LAHWF har Hales även en Facebook-sida och en blogg!
 
Den senaste videon kom ut idag och är min favorit! Så rolig! XD Jag både gillade och favoritmarkerade! :D

iPhone 5

Nu har den varit här ett tag, iPhone 5! Den har presenterats, sålts och blivit använd av många! Redan första dygnet man kunde förbeställa, förbeställdes 2 miljoner iPhone 5! Det är nästan dubbelt så många förbeställningar jämfört med iPhone 4S.
 
Här är en liten tidslinje på nyheter om iPhone 5:
 
1. Den 6 juni släpptes en video på vad som ser ut som ett helt korrekt skal till iPhone 5.
 
2. Bilder på skalet inklusive framsidan släpptes den 30 juli.
 
3. En förvånansvärd korrekt video på förutsägelser för den nya iPhone 5 laddades upp den 4 september. Korrekt fakta i videon är bland annat hur tunn den är, hur stor skärmen är och hur den nya kontakten ser ut.
 
4. Apple presenterar iPhone 5 tillsammans med bland annat en ny ipod och ipod touch den 12 september.
 
5. Förhandsbeställningar startade den 14 september klockan 12:01 och bara efter 24 timmar hade 2 miljoner iPhone 5 beställts.
 
6. Grant Paul, en hackare i San Francisco, lyckas jailbreaka sin iPhone 5 på bara en halvtimme! (Jailbreaka (eller roota) innebär att man ändrar mjukvaran så att man får tillgång till och kan göra vad som helst med mobilen. På en iPhone innebär en rootning till exempel att man kan installera appar från andra ställen än apples app store)
 
 
iPhone 5 har varit en nyhet som jag varit mycket intresserad av. Inte att köpa, utan för att jag är intresserad av teknik. Just nu föredrar jag Android framför iOS på iPhone. Just därför valde jag Samsung Galaxy S2 när jag köpte en ny mobil för ett tag sen. Men man vet aldrig - jag kanske ändrar mig och föredrar iPhone i framtiden. :)

Elephant Appreciation Day!

Bildkälla
 
Idag, den 22 september, är det Elefantens Dag! :)
 
Elefanten är det största landlevande djuret! De flesta elefanter lever i Centralafrika och Indien och de blir vanligen mellan 50 och 70 år gamla. Den äldsta kända elefanten, Lin Wang, blev dock hela 86 år gammal innan han dog 2002. Mer om elefanter på youtube-kanalen Rocketboom:
 
ROCKETBOOM: Allt om Elefanter!
 
Elefanter är smartare än man tror. I alla fall smartare än vad jag trodde innan jag såg det här klippet! :p De kan måla! :O I det här klippet har man troligen lärt elefanten streck för streck och hjälper den under målandet, men ändå! :)
 
Elefant målar en elefant (8 000 000 visningar)
 
Här är några fler exempel på målningar målade av elefanter:
 
Bildkälla
 
Visst är de coola? :)
 
Bildkälla

Nu är jag tillbaka!

Bildkälla
 
Jag har inte bloggat på länge! :/ Dels för att jag inte har haft tid och dels för att jag inte har haft tillgång till mina bilder (utan bilder tappar man lusten att blogga ganska snabbt, i alla fall jag :p). De senaste veckorna har jag nämnligen bott hos min pappa för att ta körkort.
 
 
Här är en del av det jag har gjort sen jag sist bloggade:
● Besökt Stockholm två gånger :)
● Tappat min mobil på Gröna Lund :/
● Köpt en ny mobil: Galaxy S2 :D
● Övningskört åtskilliga mil och pluggat körkortsteori
● Lärt mig Coldplay-låtar på piano
 
 
Men jag har inte glömt bort bloggen och kommer att posta minst ett inlägg per dag här! :) Det är jätteroligt att blogga, men utan mina bilder är det inte lika meningsfullt. En blogg utan bilder skulle jag bara läsa om den var riktigt bra! Och  bra är inte jag på att blogga!
 
(Jag hittade i alla fall en bild som jag kan använda :)
 
När jag började blogga så tyckte jag att det var så kul att jag inte ens kunde se mig själv avsluta bloggen någon gång i framtiden. "Jag kommer att blogga för alltid", tänkte jag. :p Idag kan jag se mig själv avsluta bloggen. Jag har många saker jag kommer att göra och funderar på att göra i framtiden:
 
● Jobba i Stockholm
Starta en hemsida
● Starta en YouTube-kanal
● Backpacka
   m.m.
 
Tidspress kan göra att jag kanske avslutar bloggen i framtiden.
Samtidigt blir det ju roligare att blogga om så intressanta ämnen! ;)
Men nu kan inget stoppa mig från att blogga i alla fall! :)
 
Jag ser vekligen fram emot att blogga varje dag igen!
Det tar tid, men det är mycket roligt! :)
Hoppas att ni vill läsa! :D
 
Gammal bild på Wilma :3