Earth Hour


Glöm inte Earth Hour ikväll! Släck alla ljus klockan

Se Earth Hours hemsida HÄR!

Tips på Fairtrade-vara #12

KAKAO! Den varan som skapar världens godaste efterrätter - Choklad! Vad skulle man göra utan kakao? :|
Denna kakao är en av ICAs egna varor, den är förstås Fairtrade-märkt, men även ekologisk.


Jag brukar inte tipsa om andra bloggar, men nu hittade jag en blogg med bara en massa recept på kladdkaka! :D Länk HÄR! Det viktigaste när man gör en kladdkaka är att man håller koll på tiden som den är inne i ugnen - en övergräddad kladdkaka är inte en kladdkaka, det är en sockerkaka med chokladsmak - och det vill man inte ha! :P

Kolla in alla Tips på Fairtrade-varor HÄR! :)

Frukost 2

God morgon! :) Här är en till frukost på bloggen. Den förra hittar du HÄR. Nu finns också en ny kategori - MEAL TIME!

Det tog ett tag att ta kortet så chokladmjölken kallnade, men det var bara bra för att det blev en perfekt temperatur. :) Det finns två fairtrade-märkta varor med i frukosten. Den ena är Kung Markattas Blåbärssylt (Tips på Fairtrade-vara 11) och den andra är Tips på Fairtrade-vara 12 som kommer senare idag! :)

Kamerautrustningen är:
-Canon eos 550d
-Sigma 17-70 f/2.8-4.0 DC OS HSM
-Wansen Flash Trigger
-Stativ

Frukosten är:
-A-fil med sylt och Havre Fras
-Två bröd med smör & ost
-Hårdkokt ägg med saaalt! :P
-Chokladmjölk


Kung Markattas Bläbärssylt


Chokladmjölken var så god att jag gjorde en kopp till. :P Och så lyssnade jag på Jamie Cullum på Spotify. Nu har alla låtar som jag hade lyssnat på fem gånger kommit tillbaka (YAY!!) :) Men jag har blivit trött på The Social Network, så det blir mest Jamie Cullum.


Lyssna på Spotify HÄR! :)

YouTube

Fairtrade-vecka denna vecka! :) Och det kommer inlägg om fairtrade! Men just nu är jag inte hemma och har därför inte tillgång till kamera m.m. Såååå, istället tipsar jag om några superbra YouTube-kanaler! :D

denna sida finns de 100 mest prenumererade kanalerna på YouTube. De som har pilar är de jag brukar titta på och/eller prenumererar på! :) (Jag vet inte varför freddiew är markerad :P)

Andra kanaler jag tittar på är JumbaFund (835 058), HigaTV (729 346), Wong Fu Productions (1 121 677) m.fl. :)

YAY! Min kommentar till In the Mood by Glenn Miller har fått två thumbs up! :D

Och ja, även jag har en YouTube-kanal. Men jag har inte laddat upp någonting än. Anledningen till att jag skapade kontot var för att jag ville ladda upp en video på katten som skrapar på tvn när det är ett klipp på en fågel, jättesöt video.^^ Men jag har den på min mobil och har tappat bort min USB-sladd. :(

Nu använder jag mitt YouTube-konto till att prenumerera på några awesome kanaler :D och jag funderar på att göra videos på hur jag tar kort och kanske en video på nattfotografering i Örebro? :)

Fairtrade-vecka

Nu har det varit en sämst uppdatering. Jag har varit i Karlstad och varit trött onsdag till fredag och idag är jag på en återträff med de som var med i en Midsommarnattsdröm i somras (teater). Det är jättekul, men innebär att jag inte har tid med bloggen. Så Fairtrade-veckan kör jag nästa vecka istället och då ska jag posta många fler inlägg!

Promize! :)

Jag vet, bilden har sämst upplösning och är redigerad i gamla paint! :P Men jag är i Karlskoga och har inte tillgång till mitt awesome redigeringsprogram - nya paint! :P Och Word 2010, ååå, Word 2010! Så bra! :)

Helt otippat visar jag denna video av Nigahiga m.fl. Det är en omskrivning av Far East Movements "Rocketeer".


PeopleTree

Jag är jättetrött idag, jag har rest med buss i över tre timmar eftersom att vi i skolan har varit i Karlstad och besökt en högskola. Imorgon kommer jag inte att resa lika mycket eftersom att jag har teater sent och kommer att stanna i Karlskoga över natten.

Apropå Fairtrade-veckan så kommer det mer inlägg om den i helgen! :)

Men just nu vill jag tipsa om People Tree. Jag vet att jag har tipsat om dem förut, men jag skrev inte så mycket om dem då. People Tree säljer fairtrade-märkta kläder och de har stor koll på att det är fairtrade hela vägen, det förekommer inte barnarbete eller underbetalning. Ett ställe kläderna produceras på är Swallows, Bangladesh. Klicka på bilden för att komma till hemsidan!

Emma Watson har sammarbetat med PeopleTree sedan 2010 och skapat flera kollektioner. LÄNK till senaste kollektionen. Här är en intervju där Safia Minney (grundare av PeopleTree) intervjuar Emma Watson om hennes besök i Swallows, Bangladesh.


Fairtrades breda utbud

Jag har många tips på Fairtrade-varor kvar. Det insåg jag när jag såg videon! Över 1300 fairtrade-varor! NICE! :)
Till alla Simpsons-fans på internet måste jag visa denna video! Det var så roligt när jag hittade den! :D Får se om ni känner igen musiken! :D
HAHAHA, så komisk vändning på 03:01! XD

Jag kan lyssna på den hela daaan! :P För er som inte kände igen den: Det är musiken som Grandpa Simpsons alltid lyssnar på! :)

Bilder från Google

Jim Jones

Nästa vecka är det Fairtrade-vecka på bloggen! :D Jag har inte skrivit så mycket om Fairtrade den senaste tiden, så det vill jag göra nu. Det kommer fairtrade-tips, nyheter, och så kommer jag att fortsätta Project Fair Trade #1 som jag började på för länge sen. Missa inte det! :D

Idag har jag tittat på en dokumentär om Jim Jones. Den var mycket intressant och jag rekommenderar den verkligen! Den handlar om Jim Jones som år 1955 startade en församling, Peoples Temple. Han samlade medlemmar och predikade sin syn på livet. Han lyckades få 1000 medlemmar bland annat via bussturer genom Kalifornien. Folk flyttade dit och blev mycket verksamma i Peoples Temple. Men Jim Jones hjärntvättade folk genom att skapa en gemenskap och att mena att Peoples Temple var paradiset. De fick sysslor, en del jobbade 20 timmar om dagen, så de hann inte fundera över om budskapet, och Jim Jones gärninger, verkligen var bra. Dessutom bestämde Jim Jones att medlemmarna inte fick prata med varandra.

Det låter konstigt att Peoples Temple inte tappade medlemmar, och det är svårt att förklara. Men det var så många som hade lämnat sina liv i andra städer, de hade flyttat, hela familjer, och det är ett stort beslut att flytta därifrån.

Jim Jones tvingade personer att berätta om sina mest personliga saker. Han tvingade en kvinna att klä av sig helt inför församlingen. Och det var mycket mer han gjorde. När avhoppare av församlingen skrev om detta i tidningen satte Jim Jones genast en plan i verket, en plan som han haft ett tag. Han startade Jonestown - en liten by som byggdes upp ur ingenstans, mitt i djungeln, långt bort från någon stad. Medlemmarna följde honom till byn och bodde där. I en högtalare talade Jim ut meddelanden om hur USA var hemskt och ville stoppa dem. Han meddelade om en massa händelser utanför Jonestown som ingen kunde kontrollera om det var sant eller inte, eftersom att ingen fick ha kommunikation med omvärlden. Det var en del som ville lämna Jonestown, men dessa såg Jim till att de frågades ut inför hela församlingen tills de gav upp sina idéer.

Den 18 november 1978 var några reportrar där efter att ha hört rykten om att allt inte stod rätt till i Jonestown. När de var där vågade ingen säga öppet att de ville lämna stället, men de gav reportrarna lappar där de vädjade om hjälp. Reportrarna visade Jim lapparna i en intervju och han svarade med att det bara var lögner. När några medlemmar ville lämna Jonestown sköt Jims närmaste anhängare dem. Även reportrarna blev skutna. Samtidigt övertygade Jim sina anhängare att ta självmord i tron om att folk var på väg att tortera dem. De som var emot detta mördades utan församlingens kännedom. Den dagen dog 909 personer. Det kallas det största massmordet i modern historia.


Oj vad mycket text det blev! :/ Ja ja, jag orkar inte korta ner den. Men för er som vill se dokumentären så finns den på YouTube i 9st 10-minutersvideos. Men om ni inte vill se hela så kan ni kolla på den sjunde delen som handlar om reportrarnas besök i Jonestown HÄR. Titta gärna på den, jag rekommenderar!

Jim lyckas hjärntvätta dessa personer, han övertygar dem att ta självmord. Det är därför jag tycker att dokumentären om honom är så intressant - hur en person lyckas starta en rörelse och få dem att göra alla dessa saker.

Obama i 57 stater?

Idag hade jag inte nån idé om något kul att skriva om. Jag har pluggat inför provet om andra världskriget som är nästa tisdag. Och jag har tittat på KevJumba i nästan tre timmar! :D

Denna video hittade jag för ett tag sen och tänkte att jag kanske ska visa den här på bloggen. Den är ganska rolig, Obama märker inte att han sa fel. :P


Jag har skapat ett monster

Idag ville jag göra en kladdkaka med choklad och krossad polkagris som topping. Jag gjorde det med min syster för ett tag sen och måste säga att den blev jättegod! :)

Men idag gjorde jag av misstag chokladkaka istället för kladdkaka. Jag tänkte att det var olika saker, men när jag inte hittade kladdkaka någonstans i boken, och för att boken var gammal (kladdkaka kanske hette chokladkaka förr?) så trodde jag att det var samma sak.

Så istället för en god kladdkaka så blev det en torr och tråkig chokladkaka. Fast toppingen var god! :PJag ville inte ens ta kort på en bit som jag skar upp eftersom att den såg så torr ut. :| Dessutom smakade det alldeles för mycket mjöl! Jag har skapat ett monster, tänkte jag. :P Vilket slöseri med goda ingredienser! :/

Förresten, för alla er Euphoria-fans därute, videon har över 800 000 visningar på YouTube! :)

Tips på Fairtrade-vara #11

Kung Markatta är ett känt märke inom fairtrade- och ekologiskt märkta varor. Förutom Fairtrade-märket finns även Krav, EU-jordbruk och ett märke för reducerat CO2-utsläpp. (och nåt "Ä" som jag inte vet vad det är :P)


Den är god. Innehåller 50% blåbär, 43% socker, vatten och pektin, det är allt. Nu blev jag intresserad av vad pektin är och hittade på Wikipedia att det är en kolhydrat som bland annat finns i äpple.

Justin Bieber

Det här är den enda gången ni kommer att kunna läsa om Justin Bieber på min blogg. Inte för att jag inte gillar honom, jag är bara inte ett fan. Men som ett YouTube-fan gillar jag att han blev känd via YouTube.

Hursomhelst, det intressanta är att Justin Biebers låt "Baby" är den mest sedda videon på YouTube. Dessutom har han TVÅ platser till i listan "topp 10 mest sedda på YouTube": "Never say Never" (motsägande?? :P) och "One Time"!

Det är verkligen galet! Antingen har han många fans, eller få fans som kollat på hans videos jättemånga gånger. :/ Galet som sagt, och ändå har jag inte nämnt siffrorna än, här kommer de!

Den mest kända videon på YouTube, "Justin Bieber - Baby ft. Ludacris" har fått över 716 miljoner visningar sedan den lades upp den 19 feb 2010!

Det är i genomsnitt 11 visningar per sekund! Tänk dig bara hur det skulle låta om man hörde varje gång någon klickade på videon. :|

Den totala tiden Justin Biebers video har visats runt om i världen är över 5000år!

källa

Och här är videon!


Inte så dålig låt. Vad tycker ni? :)

Coca Cola - Cancerframkallande?

Rubriken låter skrämmande, men det som ligger bakom är endast en formell fråga. För några dagar sen ändrade Coca Cola och Pepsi sina recept på grund av en ny lag i Kalifornien. Denna lag säger att de livsmedel som innehåller mer 4-metylimidazol än gränsvärdet måste ha en etikett som informerar om att dessa livsmedel är cancerframkallande. Det som ändrades i recepten var mängden färgämne som innehåller 4-metylimidazol.

Den nya lagen kom till på grund av en vetenskaplig studie som visat högre cancerrisk för möss och råttor vid hög konsumption av 4-metylimidazol. Men att det skulle gälla människor också finns det inget underlag för. Dessutom måste vi dricka 1000 burkar Coca Cola för att få i oss samma mängd 4-metylimidazol som mössen och råttorna i experimenten.

Coca Colas nya recept finns dock bara i USA och kommer att synas på marknaden inom några dagar.

källa

Bild: http://www.myfreeinformationarticles.com/category...

Jag hoppas att ni har haft lika bra väder som jag idag! :) Jättevarmt har det ju vart, i alla fall i Örebro! :P Men det är bara bra! :D


Vinnarna av Helgens Blogg v.10!


Tack till alla som deltog! :) Klicka på bilderna för att komma till vinnarna! :DLoreen!

Jag måste säga att Loreen var bäst! Bra melodi och framför allt en grym röst! I en intervju efter sa hon dock att hon har haft ett halsproblem. Inget som jag hörde i alla fall.

Så, ja, igår tittade även jag på melodifestivalen. Men till och från. Jag tyckte att Ana Ginas kommentar att spänningen är så tjock så att man kan "skära den med en tjock köttkniv!" var rolig! :P

Bild 1: Svt.se  Bild 2: e24.se

Just nu sitter jag och försöker skriva en labbrapport om antibiotikaresistens hos bakterier och renodling av bakterier. (Jätteskoj! :P) Nej, men det går framåt, men är ganska tråkigt. Här är en tabell över vilka bakterier som är immuna mot vilken antibiotika.När jag hade publicerat detta inlägg upptäckte jag att det är det 100:e inlägget! :D
Då vill jag passa på att tacka alla som följer min blogg! Utan er skulle det vara mycket tråkigare att blogga! :)
Mindre än tre till er alla! :) <3

Melodifestivalen

Coming Up! Finalen på Melodifestivalen! Fast jag brukar inte kolla på det. Jag tänkte att jag skulle kolla på finalen i år, men det blir nog plugg eller blogging istället. Brukar ni kolla på melodifestivalen?


Bild: Sverigesradio.se

Av det jag har hört tycker jag inte att det finns några speciella låtar i år.
Har du någon favorit? :)

Helgens Blogg!bloglovin
                                                         

VINNARNA: http://melodynejads.blogg.se/ och http://bynella.blogg.se/
Bilden är tagen på Jamie Cullum konserten jag var på i somras! :) Fler bilder kommer! ;D
Du missade väl inte tips på Fairtrade-vara 10? :D ↓


Tips på Fairtrade-vara #10

Och vi har nått tips på Fairtrade-vara nummer 10! Yay! :D

Jag sitter och mumsar på dessa just nu och måste säga att det finns surt godis som är godare än Aroma Konfektyrers Rättvisa Möss. Men de är ändå goda och jag gillar att varje färg är en ny smak! :)


Rättvisa Möss finns i smakerna sött, surt och salt. Tillverkaren har en egen sida för dessa HÄR!

Ali Baba Livs

Ali Baba livs är en rolig affär, förtom billigt lösgodis (5,90! :D) hittade jag denna efterrätt som jag måste testa! Det finns flera smaker och jag letade efter nån citrus, men aprikos var det närmaste jag hittade. För apricot är väl aprikos? :P


Dagens blogg kommer i morgon! Och nästa tips på Fairtrade-vara! :D

En ny NigaHiga-video är uppe! :) För er som inte gillar NigaHiga måste väl vara ganska trötta på min blogg nu? Men hur kan man inte gilla NigaHiga?? :D Här är den i alla fall! :PHaha, jag har precis upptäckt översättningsfunktionen på YouTube! Den fungerar dock inte så bra på NigaHigas filmer eftersom att han pratar för snabbt för den! :P

STOPPA JOSEPH KONY

Rubriken är kopierad från en blogg med fler än 45 000 dagliga unika besökare. Varav en del har sett denna 30-minutersvideo om Kony (bland andra jag). Först trodde jag att den skulle handla om den globala uppvärmningen, men den handlar om något viktigare.

Gör som jag och HanaPee - kolla in denna film! :)NigaHiga (5 287 768 subscribers, nr.2 på YouTube) likes!

Freedumb! :D

Jag vet! Jag har tipsat om NigaHiga förut. Men NU har han en NY kanal! :D Han fick 200 000 prenumeranter på bara 3 dagar!
Det är 2 778 nya prenumeranter per timme!
Som är 46 nya prenumeranter per minut!
(tog ett tag att komma på översättningen på subscribers :P)

Och för er som undrar vad tanken bakom den nya kanalen är, här är ett klipp! :DBranden på min gata gick bra. Den släktes snabbt och brandmännen behövde bara vädra. Ingen kom till skada! Nerikes Allehanda skriver mer om händelsen HÄR. (men de stavade Hjortstorpsvägen fel! :P)


Fotoblogg v.9 - Söndag

Nu är min tillfälliga fotoblogg snart slut och bloggen blir återigen ProjectFairTrade. Men det har varit jättekul att ha denna fotoblogg och jag är mycket glad över alla kommentarer jag har fått! Taaack! :)

Jag har många fler bilder som jag skulle vilja visa, så det kanske blir en till fotobloggsvecka nån gång! Men inte nästa vecka, för då kommer nästa tips på Fairtrade-vara (nr.10!! :D) och med den, nästa Dagens Blogg! :)

Men nu vill jag visa den sista bilden! :DTillsammans med några fler bilder är denna tagen i södra Karlskoga. Det hade inte regnat, jag hade med mig en vattenkanna. :P Som vanligt använde jag Canon eos 550d och Sigma 17-70/2,8-4,0 HSM.

Om du vill ta närbilder ska du dock inte köpa Sigma 17-70/2,8-4,0 eftersom att objektivets bokeh (kvaliten på det som är ur fokus) inte är så bra. Om du tittar längst ner på bilden över ordet "fler" så ser du att ringarna är ljusare i kanterna. Det kan skapa dubbellinjer som inte är snyggt.

Fotoblogg v.9 - Lördag


På Street Photography i Tallinn tog jag denna bild (ni kan vara lugna, det är inte en bilkrasch :P). Jag måste visa alla Street Photography-bilderna från Tallinn nån gång! Det är jätteroligt att ta såna kort, och för er som inte vet vad det är, här har ni en DigitalRev TV-video! :DNär jag kom hem från Karlskoga idag såg jag detta på våran gata! Några trappuppgångar ifrån sprang brandmän med slangar. Flera brandbilar och ambulanser var på plats, så det verkar som att det var allvarligt, men ingen rök syntes.
Jag hoppas att det inte var allt för många som blev drabbade!

Fotoblogg v.9 - Fredag


Idag gick jag upp klockan halv 7 eftersom att föreställningen började klockan åtta, sedan körde vi en till kvart i tio. :)

De här bilden är rolig! :D Jag tog den i somras precis när Wilma (katten för er som inte vet :P) hoppade upp på fönsterräcket! :) Jag borde lägga in ofokuserade fartränder dragna mot katten, om ni vet vad jag menar. :P Men jag har inget fotoredigeringsprogram. :/

Just det ja, fredag idag! Och för er snart 25 miljoner som har sett Rebeccka Blacks video Friday, här kommer en version av Nigahiga :DHar ni tänkt på att Rebecca och Justin Bieber har det gemensamt, att alla antingen hatar eller älskar dem?
Här är i alla fall Nigahigas svar på Friday (HAHA, kolla minen! XD)


Fotoblogg v.9 - Onsdag och Torsdag

Det var fullt upp igår med genrep på teatern, så det blev inget inlägg. Idag var det premiär av projektarbetspjäsen "Så jävla perfekt". Jag var inte nervös alls fastän jag brukar vara det. Men det var nog för att vi har övat så mycket på den.


Idag vill jag visa denna bild som jag tog i somras. Jag var ute och tog kort på katten som hälsade på en annan katt som bodde i kvarteret men fastnade för att ta kort mot solen istället. Man har ju hört att det inte är bra att ta kort rakt in i solen, men några gånger kan ju inte förstöra kameran.

Nu ska jag iväg till teatern igen för en annan pjäs, "Fusk", som vi ska spela upp senare i vår. Och för er som undrar vad som hände med sökningen till StDH så tar jag det nästa år iställlet eftersom att det var samtidigt som premiären idag. Men också för att jag vill bli bättre på teater innan.