4 I RAD

 
Ett av världens bästa spel är i mtt ägo! :D
 
Jag fick det här 4 i rad-spelet som sen studentpresent för några dagar sen. Jag vet inte hur många timmar jag spenderade på att spela 4 i rad på papper i skolan. Och nu har jag det i plast! :D
 
 
Loreen-bilderna och filmerna tar tid! Det mobila bredband vi använder i vårat hushåll har en gräns på hur mycket man får använda varje månad - 10GB, och när man anvånt det blir internet segt resten av månaden.
 
Förut, när jag bodde i Örebro, så var inte det ett problem om jag använde mer än 10 GB varje månad eftersom med hastigheten 4G så var internet snabbt ändå. Men nu när jag befinner mig på landet över sommaren så finns inte 4G och internet är jättesegt.
 
Och då menar jag JÄTTESEGT! :P
 
 
Här laddar jag upp en film som är 1 min och 20 s lång. Den är i HD, så den är 213 MB stor. Med en uppladdningshastighet på 20 KB/s så kommer det att ta ungefär 3 timmar. :|
 
Jag har också en film på Loreen när hon sjunger Euphoria, den är 7 min och 7s lång. Och den är 2 360 MB stor. Med en uppladdningshastighet på 20 KB/s så kommer det att ta ungefär 33 timmar.
 
Men den filmen kommer jag vänta med tills imorgon när det är ny månad och internet är snabbt igen! :P

Grapefrukt och Litchi

Loreen-bilder och filmer kommer imorgon (internet är segt :P)...
 
Proviva kommer med nya smaker hela tiden nu - här är en av mina favoriter: Grapefrukt och Litchi. Den är mycket god och innehåller dessutom en nyttig bakteriekultur! :)
 
 
Jag har inte testat så många smaker än, men en annan favorit är blåbär!
Har ni någon favorit? :)

Loreen Backstage!

 
Igår såg jag Loreen på Karlskogafesten! :D
 
Jag lägger bara upp en bild på bloggen just nu eftersom att jag inte har något bra redigeringsprogram på min pappas dator. Men imorgon kommer fler bilder och några filmer i HD också! Bland annat med Loreen backstage när hon står och är redo att gå upp på scenen! :D
 
 
Nu ska jag ut och övningsköra. :D
Hoppas att ni har en bra dag! :)

PAKET! :D

Jag köpte ett till batteri till min kamera - jättebra att ha när man är ute en hel dag och vill fota! :) Jättebilligt på ebay.com: bara $4.99, och frakt ingår! :D Här är länk! :) Batteriet passar i Canon eos 550d och 600d.
 
 
Batteriet från ebay är på bilden till vänster. Man ser att det är en kopia och när det kommer fån Kina vet man inte om det är en olaglig kopiering eller inte. Hur som helst så finns klara skillnader mellan kopian och orginalet som kom med kameran från början (till höger).
 
Det är stor skillnad i vikt - kopian är mycket lättare. De har lite olika färg, och texten är helt annorlunda. Men kopian fungerar i alla fall, OCH den har ett års garanti, vilket är bra! :)
 
                           Kopia                                                              Orginal
 
Jag kom på nu att jag aldrig visat någon bild på min kamera här på bloggen. Jag har bara skrivit om vilken utrustning jag använder. Så här är min kamera och mitt objektiv! :)
 
● Canon eos 550d (18mp, 3.7fps, 9 AF-punkter)
● Sigma 17-70 f/2.8-4.0 dc macro os hsm for canon
 
 
Man får mycket för pengarna med denna utrustning - men objektivet har inte den bästa bokehn (kvaliten på det som är ut ur fokus). Om du funderar på att köpa en systemkamera - kom ihåg att det är viktigare vilket objektiv du väljer än vilken kamera du väljer! Hitta det objektiv som passar dig på prisjakt.nu! :)

Midsommarbilder :3

 
Dessa bilder sammanfattar min midsommar ganska väl! :) Jag kan lägga till att vi var 17 personer och att vi var på landet. Vi åt sill och färskpotatis (som traditionen påbjuder :p). Men vi hade även alternativ om man inte gillar sill: skinka och lax! Till efterrätt blev det jordgubbar med socker och grädde! :D
 
Hunden är inte vår, den var bara på besök med resten av folket. Wilma, som inte är van med hundar blev ganska rädd, men även lite nyfiken! ^^
 
Hoppas att ni hade en mycket bra midsommar! :D

GLAD MIDSOMMAR! :D

Hoppas att alla har en jättebra midsommar! Jag tillbringar den med familj och släkt. Vi är 17 personer totalt! En midsommarstång blev det sista minuten också (eller är det meningen att den ska fixas på midsommarafton? :P)
 
Hursomhelst, bilder har det förstås blivit under dagen, men jag hinner bara visa en - fler kommer ikväll! :D
 
 
Ha en bra midsommar! :)

Självbäddande Säng!

Haha, jag har hittat världens mest onödiga uppfinning - den självbäddande sängen! :P Om man nu tycker att det är viktigt med en bäddad säng så kan man väl lägga några sekunder på att bädda varje morgon - istället för att köpa en specialsäng.
 
Fast jag måste säga att det ÄR en cool idé. Men onödig. Mitt åttaåriga jag skulle dock vara helt amazed av tanken att aldrig mer behöva bädda sängen! :P 
 
 
Den är ganska enkel - se hur den fungerar på YouYube:
 
 
källa

De Perfekta Hörlurarna

 
Jag tänkte skriva ett inlägg igår, men jag fastnade på ragecomics på memebase. :P
 
Jag skrev i förra inlägget att Wilma (katten) inte skulle få gå ut förrän efter några dagar för att det finns en risk att hon springer iväg eller tappar bort sig på det nya stället. Men hon ville så gärna ut så vi testade att gå ut med henne, först med koppel och sedan utan koppel, med uppsikt. Det gick mycket bättre än förväntat. :)
 
 
Hon har i för sig varit utekatt hela sitt liv (förutom det senaste året), så hon borde inte springa iväg, men man borde alltid vara försiktig efter en flytt.
 
 
Dessa hörlurar är PERFEKTA - Klipsch Image S4! Basen är perfekt - både perfekt till mängd och kvalite. Man hör varje instrument när man lyssnar på musik med dom! Dessutom sänger de ute allt ljud (jag hör knappt när jag skriver på datorn :P). För olika storlekar på öron finns också tre olika stora "muffar" till dessa hörlurar! :)
 
En recension säger:
 
 Lika bra bas som i hörlurar som kostar tre gånger så mycket 
 
Jag äger dessa hörlurar men tappade bort dom för ett par månader sen. Jag letade galet mycket! Men nu har jag hittat dom!! :D Dom låg i datorvärkan, haha! XP
 
 
Hur som helst, jag vill verkligen tipsa om dessa. Läs ett äldre inlägg om dom HÄR! Billigaste pris på prisjakt.nu är just nu 400kr (LÄNK) och dom finns som svarta och vita. :) Det finns också en nyare sort - Klipsch  Image S5 (LÄNK). I-sorterna (S4i & S5i) är headset-versioner, headset-funktionen fungerar dock inte till alla märken.

Sista minuten-packning! :P

Jag gick upp klockan halv 7 för att packa det sista. Jag fyllde ett par lådor och ställde mina möbler så att det skulle vara lätt för flyttgubbarna att hämta det. "Flyttgubbarna" bestod av hälften kvinnor och hälften män, men jag kom inte på nåt bättre ord. :P
 

Jag fyllde mina två sista flyttlådor, men jag hade fortfarande saker kvar...


...och "flyttgubbarna" var redan framme! :S

Det löste sig dock - jag slängde ner resten i stora sopkassar. haha. :P


Wilma har inte haft en så bra dag. :/ Först blev hon orolig över att alla möbler försvann, och sen var hon tvungen att åka bil, vilket hon blir mycket rädd av, och sen kommer hon till ett helt främmande ställe! Bilden är tagen förut idag när möblerna började flyttas. Hon hade inte börjat bli orolig än, men det blev hon senare.

Wilma gick runt och jamade när vi kom fram till det nya huset, tills hon var så utmattad att hon var tvungen att vila lite på soffan. Hon blev mindre orolig och nu är hon inte lika rädd längre. :) Nu är Wilma istället mycket ivrig att komma ut (eftersom at hon egentligen är en utekatt). Men eftersom att hon är ovan med det nya stället så får hon vänta med att gå ut några dar.

Cat Cafe GAME


Nu har jag hittat ett spel som går ut på att fly från ett katt-café! XD


Det är på japanska, eller kinesiska, kanske mandarin? Ingen aning faktiskt, men det är i alla fall inte på engelska eller svenska, tyvärr. Men om ni ändå vill spela det och försöka klara ut det så klicka på bilden eller HÄR för att komma till spelet! :)Om ni vill se hur man klarar spelet så finns det en YouTube-video om hur man gör det! Det är faktiskt ganska krångligt att klara spelet, speciellt om man inte kan japanska, kinesiska, mandarin eller vad det nu är för språk. :p


Cat Cafes in Japan


Det här måste vara den sötaste idén på länge! ^^


Japan fortsätter att förvåna - nu med caféer med en massa katter! Och så här ser prislistan ut:Det är inte ett skämt! Se nyhetsinslaget om det HÄR! :) Det är alltså vanliga caféer som har en massa katter och kattleksaker. Man betalar för fika och för att leka och mysa med en katt! :) Min syster och jag kommer kanske att åka till Japan nästa år, och om det blir av så kommer vi definitivt besöka ett katt-café! ^^
HAHA! Den här bilden gillar jag! :p KATTERNA INVARDERAR JAPAN!  

Det är en karta över alla katt-caféer i Japan och närliggande länder. Det är många fler än jag trodde! :p Se hela kartan HÄR! :) Eller se ett nyhetsinslag om katt-caféerna HÄR! Eller se båda två! :D


MJAU! :)

Retro Vintage Effects

Minns ni när jag skrev om pixlr.com? Det var inte så länge sen... :P

Här är några bilder som jag har redigerat i retro vintage effects på pixlr.com. Jag har använt några av de effekter, övertäckningar och ramar som finns där på dessa bilder! :)

Här är orginalbilderna:
(klicka för stor bild)
  

Här är de redigerade bilderna:


Vad tycks? :)

pixlr.com

Fotointresserade har säkert hört talas om den här sidan :P

Om man inte vill lägga en massa pengar på dyra fotoredigeringsprogram så kan man använda pixlr.com. Det är en gratis hemsida där man kan göra det mesta med en bild utan att kvaliten försämras.

Jag använder inte det här programmet till alla bilder jag lägger upp på bloggen, men till några. Det verktyg jag använder mest är markeringsverktyget (som är markerat (XP) på bilden). Med det kan man redigera vissa delar av bilden. Mycket användbart! :)


Bilden är från Australien när jag var där 2010, se fler bilder HÄR! :)

En annan användbar sida av pixlr.com är en ny grej - retro vintage effects! Det finns massor av mallar och ramar att lägga på bilder. Jag brukar inte gilla att jobba med mallar, jag redigerar helst bilder själv. Men en del är faktiskt riktigt bra! :)De rundade hörnen i förra inlägget har jag skapat med retro vintage effects!
Imorgon får ni se fler bilder! :)
Klicka på bilden för att komma till pixlr.com (...eller klicka här :P)! :DTre ord till bara - ha en bradag! :D

Jag har fått en massa svar! :)

Ok. Så jag har varit borta från bloggen ett tag till. Oplanerat. :/ Jag blev ganska förvånad över hur mycket blogg.se har ändrat när jag loggade in igen. Men THUMBS UP för designen! :)

Just nu är det flytt på gång. Och om ett par månader är det flytt för mig igen när jag förhoppningsvis har hittat lägenhet och jobb i Stockholm. Men först ska jag ta körkort. :)


Mitt rum har alltid varit ganska stökigt ;P men nu är det galet! Fast sängen är i alla fall bäddad. Men jag kunde inte hitta överkastet (inte så konstigt kanske :P).


En del av er vet nog redan vart jag har redigerat dessa bilder, men jag ska skriva mer om det i nästa inlägg! :)Jag hittade nyss en del av YouTube som jag konstigt nog inte sett tidigare - inkorgen. Jag har fått en massa svar på kommentarer jag har skrivit. :P Så det var roligt att läsa. Lite sent bara. XD

Hur som helst! Nu kommer jag att blogga mer! Jag har mycket jag vill skriva. Mina favoritkategorier kommer att fyllas på! :D Klicka på bilderna för att komma till kategorierna! :)

 

Just det ja! Jag har skaffat Google Crome nu också! MYCKET bra! (Fast allt är väl bra om man jämför med Internet Explorer? :P)

Studenten

Jag kom inte på en bättre rubrik! :P

I morgon är det studenten och denna vagn kommer jag och min klass att åka i. :D
Jag var nog den sista att fixa studentmössa - jag hämtade den i Örebro IDAG! :P


Nu har jag äntligen gjort slut på min senaste film i min analoga Holga från 1980. Korten blir ganska knasiga, men coola, eftersom att inget är elektroniskt (förutom blixten), så man får göra allt manuellt, till och med vrida tillbaka filmen som man måste ha ett mörkt rum för att göra.

Klicka HÄR för att se hur korten från den förra rullen blev! :)


Igår var jag på Ica och sprang på två stora posters med reklam för Fairtrade! Det är roligt att se att Ica satsar på Fairtrade-märkt och att det uppmärksammas! :)

Bilden till höger är en del av Fairtrades kampanj just nu som uppmuntrar till att handla Fairtrade-märkt när man har valet. Här är ett YouTube-klipp om det! :)Var med och nå 1 500 000 steg. Registrera ditt steg genom att klicka på bilden! :)


4G


Här är den - världens näst högsta fritt fall.

Och den åkte jag förra lördagen. Den var mycket läskig på vägen upp, men sen var den bara jättekul! :D

Den kallas AtmosFEAR (haha :P) och är en av Lisebergs senaste attraktioner. I inbromsningen utsätts man för den högsta tillåtna G-kraften, 4G, vilket innebär att man känner sig 4 ggr tyngre.

Med en höjd på 90m är AtmosFear världens näst högsta fritt fall. Världens högsta är The Giant Drop (120m) som finns i Australien. Men denna månad öppnar Drop of Doom på Six Flags magic Mountain i Kalifornien, USA, som med ytterligare 2 meter kommer att ta titeln som världens högsta fritt fall.


För er som följer Freddie Wong vet att det nyss var Rollercoaster Day 2012! Årets video är inte uppe än, men här är förra årets video, RCDAY 2011!


288 000 Jelly Beans


Vad hände med "minst ett inlägg per dag"?? :P

Jag har gjort mycket den senaste tiden. Men det är inte den enda anledningen till att jag inte har uppdaterat bloggen. Jag har helt enkelt inte haft lust. Så kan det vara ibland. Men det känns mkt roligt att blogga igen efter en veckas oväntat uppehåll. :)

Vad har jag då gjort? :D
Jo, jag har...

●  Åkt världens näst högsta fritt fall (!)
●  Gjort det sista arbetet och provet på gymnasiet (studenten snart!! :)
●  Träffat min syster som varit i USA de senaste tre månaderna

Så jag har mycket att skriva om! ;)

Via WongFu har jag hittat Kina Grannis, jättebra sångerska som gör egna låtar och covers. Ni måste kolla in denna video, In Your Arms, som innehåller 288 000 Jelly Beans och tog 22 månader att göra :)
                                                                                                                                                          behind the scenes>>