Pizza, Cola och Plugg

Min syster kom över och vi åt pizza, mycket gott! :) Nu dricker jag Cola och pluggar Biologi inför ett litet prov imorgon.

Jag har skaffat en "fanmail" om någon vill fråga eller skicka ngt! Vore jätteglad för mail, så skicka på! :D

ProjectFairTrade.blogg@hotmail.com
Megarea på PeopleTree! :D

Tips på Fairtrade-varor

Jahapp! Det förra inlägget som jag skickade från mobilen blev ju inte så jättebra. Hälften försvann och styckeindelningen togs bort. :/

Nåväl.

Min syster påpekade bristen på inlägg om Fairtrade. Bloggen heter ju faktiskt ProjectFairTrade. Jag håller med! Jag har inte haft tid att fortsätta med Project Fair Trade #1, men kommer göra det snart. Och ett nytt tips på Fairtrade-vara kommer också snart!

Men just nu tänkte jag att det vore bra med en sammanfattning av alla tips! :D
Klicka på bilderna för att komma till inläggen!


Tips på Fairtrade-vara #1


Tips på Fairtrade-vara #2


Tips på Fairtrade-vara #3


Tips på Fairtrade-vara #4

Sushi Yama! Nu är det första gången jag te...

dsc05213 (MMS)

Sushi Yama! Nu är det första gången jag testar att skicka ett inlägg via mobilen (får se hur det går :P). Hoppas att bilderna blir 600px, det blir dem nog inte eftersom att de är tagna med min 2mp mobilkamera. :/ Jag har ätit sushi med mina syskon och är nu påväg hem till Örebro med tåg.


Film och godis!

Det blir ingen bio idag, film hemma istället! Vi funderade på Mission Impossible, men bestämde oss för att hyra en film istället. Vi får se vilken.


Det här är kvällens filmgodis! Sjögräschips och Cola. Min syster som är galen i sushi tipsade om denna. Fastän jag inte gillar sjögräset i sushin så gillar jag dessa mycket. De smakar som chips, men med mindre fett. Och de är salta! :)


Detta köpte jag på Lakritsroten idag! Jag brukar alltid leta efter lakrits med mycket salt och hittade denna, en sort som jag inte testat förut! :D
Jag återkommer med en "recension"! ;)

Stockholm!

Ingen uppdatering igår för att jag gjorde mycket! Efter skolan åkte jag till Sveriges bästa stad, Stockholm, för en trevlig helg med alla sykon! :)

Idag ska vi till Lakritsroten och ikväll ska vi kanske gå på bio. Vi funderar på att se The Descendants.
Någon som sett den? :)


Lakritsroten rekommenderas mycket till alla som gillar lakrits! :D Jag tycker att sötlakrits är ganska tråkigt, men saltlakrits är absolut bland mitt favoritgodis! Affären ligger på Sveavägen 107. Klicka på bilden för att komma till deras hemsida!

Jag blev jätteförvånad av den nya designen på Blogg.se. Mycket annorlunda! Men jag funderar på om den är tillfällig eller om den kommer att vara så, eftersom att det är ett tema - stil.

Bloggtrafik.nu

Vill du ha fler besökare till din blogg? Det är gratis och du får 100 poäng när du registrerar dig: Bloggtrafik.nu! Dessutom, om du värvar någon (som jag gör nu, haha :) så får du 100 poäng och motsvarande 10% av vad den värvade tjänar! Mycket bra! KLICKA PÅ BILDEN :D


Imorgon ska jag till Sveriges bästa stad! Gissa vilken! :D

Idag i skolan har jag skrivit ytterligare en sida på min idé till en webbsida. Jag mailade också en webbdesigner igår och frågade vad han kan göra. Det jag behöver hjälp med är inte designen utan funktionerna på sidan - inlogg, säkerhet, sökmotor m.m.

Men nu måste jag skriva klart mitt sv-arbete som ska lämnas in imorgon :/

Idé till Webbsida

Min syster och jag har sedan en tid tillbaka försökt att hitta på en idé till en webbsida. Hur löjligt det än låter så var det filmen The Social Network som gjorde mig mer intresserad för att komma på en idé :P Min syster kom på idén med en sida som låter medlemmar anordna samåkningar, men den idén finns redan - Samåkning.se och den mindre kända Bilplats.se. Idén var god men tagen.

Att komma på en idé till en webbplats har vi dock aldrig tagit helt seriöst, vi har spånat lite, men inte lagt ned så mycket tid på det.


När jag åkte buss förra veckan kom jag på en idé. Jag kollade upp om den redan fanns på internet och det gjorde den inte. Men den är efterfrågad. Ingen har skrivit direkt att den vill ha just en sådan sida, men en del har letat efter liknande sidor.

Jag tror på denna idé (som jag dock ej kan avslöja ;) och ska starta den på en hemsida. Om det går dåligt så har jag i alla fall testat. I dag i skolan har jag fyllt två A4 med idéer och designer.

Och nu har jag också startat en ny kategori - Idé till Webbsida! :D


Vecka.nu

Undrar du vilken vecka det är? En udda men användbar sida ger svar: Vecka.nu :P

Mina hörlurar med mycket bra bas kommer få ett inlägg snart! :D

OneHourPerSecond.com


Varje sekund laddas det upp en timme video på Youtube!
Mycket roliga jämförelser till detta fakta har jag hittat på onehourpersecond.com! Här är några exempel:
Anders och Måns

Sveriges bästa humorserie! Tyvärr går den inte på tv längre, men hela serien finns på youtube!

Anders och Måns - klipp ur ett avsnitt


Anders och Måns (skådespelarna) är också med i Succéduon, vilket jag tycker är en mycket dålig, typisk Svensk "humor"serie.

Fototävling.nu

Fototävling.nu (mycket bra sida btw ;) har en tävling med temat Närbild och jag letade fram denna bild som jag tog i somras. Den är redigerad i Windows Live Photo Gallery och Pixlr.com.

Jag rekommenderar verkligen Pixlr.com! Den funktionen jag använder mest (eller nästan bara) är Lasso Markeringsvertyg. Med den kan man markera ett område och endast redigera i det området.
Mycket nice! :)


Just nu lyssnar jag på Jamie Cullum med mina awsome hörlurar (som jag ska skriva ett inlägg om sen ;). Imorgon börjar skolan kl.11, så det blir sovmorgon! :D

The Duck Song

haha! Rolig och knasig! XD


Ipod Nano generation 6


Nu har jag bestämt mig för att köpa denna - Ipod nano g6. Jag har inte bestämt mig för om jag vill ha 8 eller 16 GB, men det lutar mot 16 GB. Det viktigaste är dock vilka hörlurar man har eftersom att det är de som bestämmer ljudkvaliten. Jag har ett par hörlurar som har lika bra bas som hörlurar som kostar tre gånger så mycket! Dessa hörlurar är jättebra och det kommer ett inlägg om dem sen!

Just nu funderar jag på vilken färg jag vill ha på Ipoden. Blå eller Grå, eller någon annan färg? Vad tycker ni?


NYAN CAT! :D

Beroendeframkallande spel! Klå mitt rekord på 617 030! LÄNKJag hittade en sida som bara spelar musiken: Nyan.cat!

Hur kan jag inte vara trött på låten?? haha! Jag är inte trött på den! Jag inbillar mig hela tiden att låten börjar tona bort, och då blir jag mindre glad, för jag vill höra vidare!
Helt galet! Men det är väl för att jag gillar spelet. Men jag är inte beroende av spelet, det var ett tag sen jag spelade nu, får se om jag slår mitt rekord! :D

127 Hours

Nu har jag äntligen sett 127 timmar och jag klarade mig igenom hela den blodiga amputerings-scenen. Jag vill ge den nästan 9/10, men det blev en åtta. Mycket bra film! Jag förstår alla oscar-nomineringar!

Split Screen användes ibland, det gav en snygg effekt. Musiken var mycket bra, speciellt låten i början (som också är med i trailern).
Jag rekomenderar den mycket!

 

Rihanna eller Jamie Cullum?

De flesta känner väl till Rihannas "Don't stop the music". Men att Jamie Cullum har gjort en cover är inte lika känt. Vem tycker du gör låten bäst? Rihanna eller Jamie Cullum?

Rihanna


Jamie Cullum

Foki gör reklam för NV

Jag hittade denna på youtube för ett tag sedan. Det är bloggaren Foki som vid intervjun går andra året på Naturvetenskapsprogrammet. Det visste jag inte, att hon hade gått NV!

Hon har funderat på att bli läkare, arkitekt och pilot och säger i intervjun:
"Om jag måste välja mellan bloggen eller skolan så blir det skolan".
Bra reklam för NV! :D


Stockholms Dramatiska Högskola - Skådespeleri

Något jag tänkt göra i snart två år är att söka in till utbildningen Skådespeleri på Stockholms Dramatiska Högskola. Det har jag nu gjort och det känns mer än nervöst! För att bli antagen behövs varken bra betyg eller meritpoäng, istället ska man genomgå 1 till 4 praktiska prov. Alla som söker får vara med på prov 1, men sedan går endast de bästa vidare och till sist är det bara 10 personer som får gå utbildningen.

Det låter omöjligt att komma in, speciellt för mig som bara gått teater på fritiden i två år, men jag testar i alla fall. Jag räknar med att jag inte kommer in, men gör det för att få erfarenhet av prov 1.

De flesta går en förberedande utbildning innan de går Skådespeleri och denna förberedande utbildning kommer jag också att söka till. Men jag tror att det är svårt att komma in även på denna. Så det kanske blir Teaterutbildning på någon folkhögskola.

Men jag har andra drömmar efter gymnasiet - backpacka eller kanske jobba ett år. Målet är att i alla fall någon gång gå utbildningen Skådespeleri, helst i Stockholm, men kanske i Malmö eller Göteborg.

Den första mars klockan 08:00 är mitt första praktiska prov. Jag har valt tre texter varav två ska framföras. De jag har valt är en text ur Henrik Ibsens Ett Dockhem, Hjalmar Söderbergs Gertrud och Märta Tikkanens Älskap.

AVG Antivirus

Norton Antivirus 60 dagar som följde med datorn när vi köpte den är slut, så jag håller på att installera AVG Antivirus 30 dagar gratis, för att sedan köpa F Secure som följer med vid köp av mobilt bredband från Bradbandsbolaget. Det är mycket bra eftersom att vi just nu har telia mobilt bradband som är dyrt och krånglar, så vi behöver ändå nytt bredband. Bredbandsbolaget är dessutom billigt!

Månadens 10GB på det nuvarande bredbandet är använt (ojoj, har jag använt datorn så mkt?? :P) så det går jättesegt! :/

Hursomhelst, AVG Antivirus erbjuder gratis antivirus också. Det är dock med färre funktioner, men borde vara tillräckligt för de flesta användare. Jag bör väl tillägga att det är helt lagligt att ladda ned detta antivirus. :)
LÄNK


Det mobila bredbandet från Bredbandsbolaget vill jag också tipsa om eftersom att det är billigt (149kr/mån första året, sedan 199kr/mån) och dessutom ingår antivirus i ett år och lagring på internet!
LÄNK


too?

Jag kollade runt lite på blogg.se och klickade på att starta en ny blogg (det kommer jag inte göra kan jag tillägga ;). Jag bläddrade igenom några verifieringsord och hittade detta, haha!


"too", "toi"? Eller?? Någon som ser vad det står? XD

Tjäna pengar på dina bilder!


Jag hittade ett mycket bra inlägg som innehåller recensioner till olika sidor där man kan tjäna pengar på sina bilder. Det är hemsidor som erbjuder pengar varje gång någon köper din bild, så du kan tjäna pengar på samma bild flera gånger! Dock äger du bilden hela tiden, vilket är mycket bra! :)

Jag har inte testat någon av sidorna ännu men kommer göra det när jag har tid, och då kommer jag skriva något om dem också här på bloggen!

Här är länken igen! :D

Australien

För ett år sen var jag i Australien för att träffa mina kusiner. Det var innan jag hade köpt min Canon eos 550d, så jag tog kort med min kompaktkamera Advent. Jag tog 515 bilder, och här är två av dem.


Detta kort är taget klockan halv 6 på morgonen i Jervis Bay som ligger ungefär 17km söder om Sydney. Anledningen till att jag var där så tidigt var att jag ville ta kort på soluppgången, men det var mycket moln och blev inte så bra. Så jag tog kort på tidvattnet istället! Det kom mycket fort!


Det här kortet tog jag i centrala Sydney, från Sydney Tower, där jag fick en födelsedagsmiddag! Sydney Tower är ett torn som snurrar och ger en utsikt över hela centrala Sydney! Som du kanske kan gissa så är detta kort mycket redigerat. Jag har ökat kontrasten och minskat ljusstyrkan mm.


Var med i DAGENS BLOGG! Nästa inlägg ↓
(avslutas idag kl.20:00)

Vinnarna i Dagens Blogg:
http://igeland.blogg.se/
http://ampaan.blogg.se/
http://nilssonpettersson.blogg.se/

Bilder och mer info om Dagens Blogg och dessa bloggar ↓

Dagens Blogg!


Vad roligt att så många deltog i Dagens Blogg! :D Tack till alla! ^^ Vinnarna är slumpade med Random.org.
Klicka på bilderna för att komma till bloggarna som vann!

bloglovin

Project Fair Trade #1

Hittills har jag bloggat om allt möjligt, och det kommer jag att fortsätta med. Men idén med denna blogg är att granska företag, organisationer och länder angående märket Fairtrade. För mer information om projektet, se Om Project Fair Trade och Om Fairtrade (öppnas i nytt fönster).

Det första Fair Trade-projektet jag ska göra handlar om vilken matvarukedja som säljer flest Fairtrade-märkta varor. Den matvarukedja som hamnar högst på listan kommer att erbjudas en kort intervju och reklam på bloggen.

Först måste jag bestämma vilka matvarukedjor som ska vara med i detta. Jag har gjort en lista. Kom gärna med fler förslag!

-Coop
-Ica
-Lidl
-Willys
-Netto

Idag har jag ringt Lidl som sa att jag får skicka ett mail så får de se vad de kan göra. Jag har också ringt ICA i Karlskoga som hänvisade till ICAs vanliga kundtjänst. Nu ska jag skicka mail till Lidl, så ringer jag de andra matvarukedjorna när det går.


Bloggdesign: Rundade hörn

För att få de halvrundade hörn jag har på alla bilder som jag lägger upp på bloggen använder jag mig av denna kod:

-moz-border-radius: 25px;
border-radius: 25px;

Den läggs in i Stilmallen under ".image {". Jag vet inte om det ser likadant ut i alla webbläsare, men så här ser det ut i Internet Explorer 9:


Och så här ser det ut i din webbläsare:


Om du inte ser rundade hörn i den andra bilden så är det på grund av att du har en äldre webbläsare som inte har denna funktion.

Det räcker egentligen med "border-radius: 25px;", men för att det ska fungera i Firefox så behövs även "-moz-border-radius: 25px;".
Lycka till!

Holga 120 FN - Bilder

Här är några av de bilder som jag tagit med min analoga Holga 120 AW på min andra rulle film. Bilderna blev lite ljusskadade på grund av en röd plastbit som, med en svart tejpbit bakom, reflekterade en del ljus. De är helt oredigerade.
Vad tycks? :)


Missade bussen - Två gånger!

Idag gjorde jag något otroligt! Jag missade bussen precis (eftersom att jag hade min cykel i Karlskoga och glömde bort att jag hade det), men sedan missade jag den igen. Men det var inte nästa buss jag missade igen, det var exakt samma buss jag missade två gånger!

Först missade jag den vid hållplatsen USÖ, men jag visste att den skulle stanna ett tag vid resecentrum och tog då en annan buss som också skulle dit precis efter. När jag kom fram till resecentrum missade jag den precis - en gång till! :(

Perfekt start på dagen! :P Men jag kom bara tio minuter för sent.


Tips på Fairtrade-vara #4

Nu är det dags för ett till tips på Fairtrade-vara! Den här gången är det Ubuntu Cola! Det är inte någon större skillnad mellan den och Coca Cola förutom att Ubuntu har lite mer "kryddig" smak.


Nostalgi!

De som är födda på 90-talet och spelade tv-spel då känner nog igen Donkey Kong Country 3 (1996)! Jag kollade lite på youtube och hittade många original-låtar till Donkey Kong Country 3! Överlycklig! :DDonkey Kong Country 3 - Mill themeDonkey Kong Country 3 - Tree themeFörsta skoldagen och Sista terminen

Jättebrottom till bussen idag och hann inte äta frukost :P Nåväl, jag hann med bussen och dagen har varit mycket trevlig med kompisar och endast två lektioner (Engelska C och Matte E)! :)

Detta är också sista terminen på gymnasiet, känns både roligt och tråkigt!

Skolan byggs om, så det är mycket nytt, men inte färdiggjort. Den nya skolan som förenar två gamla skolor i Karlskoga heter Möckelngymnasiet. Jag tog några kort med min gamla kompaktkamera:Ett nytt "Tips på Fairtrade-vara"-inlägg kommer ikväll! :)

Nytt bankkort

Idag kom mitt nya bankkort från Swedbank i posten! Så nu kan jag betala på internet. Det första jag ska göra är att koppla mitt kort till min Comviq-mobil så att jag kan ladda på Comviq Smart via internet. Det är nämnligen bara där man kan köpa "Smart"-prisplanen. :)Dagens Blogg-vinnarna är http://kaptenstrand.blogg.se/ och http://hedlundsfoton.blogg.se/.
Scrolla ner till inlägget "Dagens Blogg" för att läsa mer om dessa bloggar!

Holga 120

Förutom min Canon eos 550d har jag köpt en analog kamera, Holga 120 FN. Det enda som är elektroniskt på den är blixten, annars drar den ingen ström. Egentligen ska man använda 120mm-film, men 30mm går lika bra. Man får då lägga in lite plast för att fylla utrymmet dock.

Den är mycket rolig att ta kort med eftersom att man kan dra fram filmen så långt man själv vill, eller välja att inte dra fram den så att det blir två bilder på samma! Det kan bli mycket kreativt med den. Den har två värden på bländaren och det finns bulb.Holga-kameran är från 1981 (Kina) och finns i flera olika varianter. Holga 120 N (utan blixt), Holga 120 FN (med blixt) och Holga 120 CFN (med blixt i fyra färger).Jag har använt upp två filmer på denna och är inne på min tredje. Bilder publicerar jag snart!

Dagens blogg!Med hjälp av denna hemsida har jag slumpat fram två vinnare av dagens blogg!


Med 27 följare på Bloglovin' bloggar Elin om mest foto.
http://hedlundsfoton.blogg.se/


En annan Elin, också fotoblogg. Hon använder Nikon och har 24 följare på Bloglovin'.
http://kaptenstrand.blogg.se/bloglovin

Katt ^^

Vår fina katt Wilma idag. Hon vill vara ifred, men jag kommer och stör henne med systemkamera, reflektor och blixt.
Spotify, you're killing me!

Med Spotify Free kan man lyssna på varje låt max 5 gånger, och sedan blir texten lila (som på bilden). Dessutom har de lagt till en 5 minuter-kvar-att-lyssna-mätare längst upp till höger.O, no! 0 minuter kvar efter en Jamie Cullum-låt! Nu blir det kanske till att köpa Spotify Unlimited för 49kr/mån. Jag får se, men The Social Network ska jag i alla fall köpa på CDON.com.

Nattfotografering

En youtube-kanal som jag har följt till och från i två år nu är DigitalRev TV. De flesta som har foto som ett stort intresse och använder en systemkamera har nog hört talas om den.

Här är en av mina favoritvideos från DigitalRev TV där Kai och Lok fotograferar i Hong Kong klockan 4 på morgonen, nattfotografering:Den 18 oktober testade jag nattfotografering i Karlskoga klockan halv 6 på morgonen när jag skulle åka på klassresa till Linköping och gå på föreläsningar på deras universitet. Det var mycket roligt och ett nytt sätt att fotografera på. Här är några av bilderna jag tog:
Marieberg

Mega-mellandagsrea på Marieberg idag! Jag tog kort med min mobil, men kunde inte hitta usb-sladden, så jag tog kort på min mobil med min systemkamera. Därav de små bilderna.
  

Siba hade total utförsäljning, så här såg det ut. Jag funderade på att köpa en Ipod (Apple NANO) som hade 20% rabatt. Men jag tänkte att den borde finnas billigare på internet. Jag har kollat på prisjakt.nu och hittat den till samma pris. Så det kanske blir en sån. Mycket praktiskt med en liten musikspelare. :)


Det roligaste idag var inne på denna affär. De hade 50% rabatt på många produkter och hade exempel-kartor uppsatta på vad 50% rabatt innebär. Så här såg dessa ut:

People Tree

Nu ska jag till Örebro Universitet med min syster för att skriva ut en faktura för att kunna skicka tillbaka de två "127 timmar". Ganska krångligt, men så går det när man är slarvig och tappar bort orginalfakturan. :P CDON.com skickade en ny via mailen.Jag vill tipsa om en mycket bra klädaffär på internet som säljer Fairtrade-kläder. Det garanterar att det inte finns något barnarbete och det garanterar att producenterna får rättvist betalt. De heter People Tree och är ledande säljare av Fairtrade-kläder i Storbritannien.
Det kostar £9.50 att skicka till Sverige, men det vägs nog upp av deras rea just nu på upp till 60% rabatt. Kolla gärna in deras sida:

Mest kommenterade

Haha! Nummer 1 i listan verkar inte vara så glad av alla kommentarer! :P


Jamie Cullum

En av mina favoritartister, som inte är så känd (i Sverige), är Jamie Cullum. Han spelar mycket blandat, men oftast finns piano med, och stråkar. Man kan säga att han är en jazz- och popartist. Mycket bra musik i alla fall, svår att tröttna på. Och låtar som man inte gillade från början börjar man gilla senare. Vad tycker ni?


Bild: blog.bowers-wilkins.com/music..


Lyssna på spotify eller här:

Jamie Cullum - Music is Through


Jamie Cullum - If I Ruled the WorldJamie Cullum - Mixtape

GODIS!

När jag var på stan igår hittade jag dessa - godis med Julmustsmak! (eller cola, men det smakar som julmust) Absolut bland mina favoriter nu! De smakar verkligen julmust och om man tänker efter så smakar det precis som avslagen julmust. Inte så konstigt kanske eftersom att det inte finns någon kolsyra i. :D

De är formade som glas med julmust som skummar också^^Jag hittade också en favorit från USA, Big Red, som är ett tuggummi med kanelsmak! Ganska starkt, men mycket gott!


Tips på Fairtrade-vara #3

Nu blir det Sylt! Ja, dessa tips är verkligen om allt möjligt! Fairtrade-märkt blåbär- och jordgubbssylt från coop änglamark. Min favorit är blåbärssylten.


The Social Network

Jag svarade på en kommentar vilken film som är min favoritfilm. Utan tvekan The social network. Den måste ses! Som de flesta redan vet handlar den om hur Facebook skapades av Mark Zuckerberg och hans kompisar på Harvard 2004. Historien utspelar sig på olika möten där Mark blir stämd på många miljoner och berättar om hur Facebook startade.

Manusförfattare är Aaron Sorkin, regissör David Fincher.Här är trailern för er som funderar på att se filmen:Vad jag gillar mest med filmen är det perfekta manuset! :) Varje ord är noga genomtänkt! Här är en del av den första scenen:


Örebro

Nu har jag varit till Swedbank och skaffat ett nytt konto eftersom att jag är 18.
Jag tog en bild på slottet också:


Besöksstatistik

Så här glad är jag idag (fast ännu gladare)!! :DAnledningen är gårdagens besökarstatistik: 73 unika besökare! Tack så mycket till alla bloggare och icke bloggare som besökte min sida igår! :)

Idag ska jag till stan, men först ska jag fylla i en undersökning från filmpanelen. Mycket bra sida där man får undersökningar till sin mail som man får pengar av. När man når 50kr kan man överföra dem till ett Paypal-konto eller skänka till välgörenhet. Rekomenderas! Länk.

Asdf-movie

Haha! Måste ses!      

127 Hours

Jag gav 127 timmar till min syster i julklapp, men hon hade redan sett den och hade inte mått bra alls (för att huvudpersonen amputerar sin arm med en rostig kniv). Perfekt julklapp? hehe. Nu letar jag efter fakturan för att kunna skicka tillbaka filmen (som jag även köpte till mig själv :S) Jag vill gärna se den, men jag vill inte ha den efter min systers beskrivning av den.

Förutom att huvudpersonen amputerar sin arm verkar det vara en intressant film. Det är en sann historia (!) och handlar om Aron Ralston som fastnar med sin högra hand när ett litet klippblock ramlat ner över honom i Utah, USA. Filmen är oscarsnominerad i 6 kategorier. Är den värd att se?För er som inte sett den, här är trailern:


Tips på Fairtrade-vara #2

Jag är nog den första som har skrivit om tops på en blogg, haha. Men jag vill gärna tipsa om den, för den är faktiskt billigare än andra fastän den är fairtrade-märkt.


Tips på Fairtrade-vara #1

Mycket god choklad från Divine. Jag har bara testat mjölkchokladen än, men den vita är nog också mycket god. Den finns i flera olika smaker (även mörk choklad). Men de flesta är väl trötta på choklad efter jul? :)

 

Nyårsdagen!

Det har snöat hela förmiddagen i Örebro! Annars har det knappt varit någon snö hela vintern hittills. Inte alls som förra året, men det är väl bra det, att inte få för mycket snö.

Här är ett par bilder jag tog på balkongen idag.

God Nyårsdag!