2012Under 2012 går världen under enligt den gamla Maya-kalendern. Jag har läst lite på Wikipedia och Mayafolket har ett eget räknesätt med basen 20 (istället för vår bas 10). De räknade inte heller i år, utan i dygn, i det gamla systemet. Det har gått 13 batun, 1 stor årscykel (1 872 000 dygn) mellan 3114 f.Kr. och 2012 e.Kr.

Personligen tror jag inte på att världen går under 2012, en intressantare fråga är om det kommer att fortsätta med de många naturkatastroferna? Förhoppningsvis inte.

Nåväl, nu blir det nyårsfirande hemma med familjen.

Gott Nytt År!

Nyårsafton!

Idag var jag i Arboga på Förmiddagen/eftermiddagen. Mycket liten stad, men fin med många bevarade gamla byggnader. Jag är lite av en samlare och hittade i en antikaffär en kopia av Kalle Anka & C:O nr.3 1948, det är det tredje numret som kom ut i Sverige.

Lite bilder blev det också.

Sista dagen år 2011!


Ännu en blogg på internet

Andra inlägget!Varför valde Marabou att Rainforest Alliance-märka sin choklad istället för att Fairtrade-märka den? För att det är billigare? Färre krav? Det är till exempel sådant som jag vill undersöka i mitt projekt Project Fair Trade. Se Om Project Fair Trade för mer info.

Design av Nathalie Torpenberg

Tack till Nathalie Torpenberg för att ha skrivit alla koder till designen! Hon gör designer för 50-150kr. Kolla in hennes blogg här.